Lahek recept za turobne in zaspane jesenske dni, ki smo ga pripravili v sodelovanju z našo Katjo Ropoša.

Naj vas dež ne prikrajša za gurmanske užitke.

 

Sestavine:

  • 1 srednje velik gomolj sladkega krompirja (moj je imel cca. 240 g)Recept: Piščančje kocke s pečenim sladkim krompirjem in brokolijem
  • 1/2 piščančjih prsi (ne fileja)
  • šopek brokolija
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 1 strok česna
  • 1 JŽ sesekljanih svežih zelišč (rožmarina, timijana in žajblja)
  • malce sveže naribanega muškatnega oreščka
  • sol in sveže mlet črni poper
  • 1 JŽ suhih brusnic*
  • cca. 8-10 pekan orehov**
  • svež peteršilj

 

Postopek:

Pečico segrej na 200 stopinj Celzija.

Vsa zelišča (razen peteršilja) drobno sesekljaj.

Krompir umij, skrtači, obriši in razrezi na večje kocke. Pokapljaj jih z oljem ter jih razporedi po pekaču, obloženem s peki papirjem.

V vreli vodi na hitro blanširaj brokolijeve cvetove. Odcedi, splakni pod ledeno hladno tekočo vodo in dobro obriši. Rdečo čebulo razreži na večje kose, česen pa drobno sesekljaj. Vse troje pokapljaj z oljem (pazi, da je predvsem brokoli dobro naoljen) in dodaj krompirju, ko je ta vsaj že na pol pečen (po cca. 15 minutah). Zelenjavo posoli, dodaj sveže mlet poper, polovico sesekljanih zelišč in sveže nariban muškatni orešček.

Meso razreži na enako velike kocke, dodaj ščepec soli ter meso skupaj s preostankom zelišč popeci na ponvi.

Pečeno zelenjavo združi z mesom, primešaj nekaj brusnic in pekan oreškov ter potresi z nasekljanim svežim peteršiljem.